MARZEC  2024r.

PONIEDZIAŁEK   04.03

WTOREK   05.03

ŚRODA    06.03

CZWARTEK    07.03

PIĄTEK    08.03

Biały barszczyk z kapustą, zabielany śmietaną (woda, ziemniaki, mięso wieprzowe, marchew, kapusta biała pietruszka korzeń, seler, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, kiełbasa wieprzowa, śmietana18%z mleka (300ml)

Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))

Ciasteczko  (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, cynamon, kakao)

Pulpet  mięsny w sosie własnym   duszone   (100g)(mięso wieprzowe 70%,mięso wołowe 30%,woda, cebula, marchewka, pietruszka, czosnek, sól, pieprz, papryka sucha,  gryzka (mąka pszenna, woda, drożdże   jajka

    Ryż  (150g)

Surówka z buraków i jabłka  (100g) (Buraki gotowane,  jabłko, sól, pieprz, oliwa z oliwek)

 

Kompot wieloowocowy (śliwki, jabłka, truskawki, czarna porzeczka, cukier 10 gr./100 ml)

(200ml)

Rosół z makaronem  

(woda, , mięso drobiowe, wołowe, kaczka, marchew, pietruszka korzeń, seler, czosnek, natka pietruszki , sól, pieprz   (300ml)

 

Makaron jajeczny

(mąka pszenna, kurkuma, jajka

(150g)

 

Ciasto drożdżowe z kruszonką 70g

(mąka pszenna, drożdże, jajka, mleko 3,2% )

Drobiowy sznycelek  panierowany

 (100g )smażone

(mięso drobiowe  100%, jaja,  bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże) sól, pieprz)

 

Ziemniaki    (150g)

Surówka z marchewki i jabłka   (100g)  (marchew,  jabłko, sól, pieprz, oliwa z oliwek)

 

Herbata z cytryną (herbata, cytryna , cukier 10 gr/100ml) (200ml)

 

Zupa krupnik  (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso z kurczaka bez skóry, seler, kasza jęczmienna ,ziemniaki, natka, sól, pieprz  (300ml)

 

Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))

 

Ciasteczko (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, ziarno słonecznika)

PONIEDZIAŁEK   11.03

WTOREK   12.03

ŚRODA    13.03

CZWARTEK    14.03

PIĄTEK    15.03

Makaron penne z pomidorami

i mięsem (400g) (mięso wieprzowo-wołowe(100g), pomidory pelatti, marchew, cebula, czosnek, seler, pietruszka korzeń , bazylia suszona.

 Makaron penne pełnoziarniste (mąka makaronowa pełnoziarnista pszenna)

 

Herbata z cytryną

(herbata, cytryna , cukier 10gr/10ml) (200ml)

Barszcz ukraiński (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso wieprzowe, buraki, ziemniaki, fasola biała, natka, sól, pieprz, śmietana 18% z mleka (300ml)

 

Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))

 

Ciasteczko  (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, cynamon, kakao)

Pieczonka Pałeczka

z kurczaka    (100g)

(mięso drobiowe 100%, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek)

 

Ziemniaki   (150g)

 

Marchewka na ciepło (marchewka ,olej rzepakowy, sól pieprz)  (100g)

 

Kompot wieloowocowy (śliwki, jabłka, truskawki, czarna porzeczka, cukier 10 gr./100 ml)

(200ml)

Zupa kapuśniaczek z kiszonej kapusty (Woda, marchew, pietruszka korzeń, mięso wieprzowe, wołowe , seler, sól, pieprz, kiełbasa wieprzowa wędzona, kapusta kiszona (300ml)

 

Pieczywo pszenno-żytnie (mąka pszenna 72%, mąka żytnia 28%, woda, sól, zakwas żytni (woda, mąka żytnia))

 

Ciasteczko  (mąka pszenna, cukier 11%, proszek do pieczenia, stabilizator – chlorek wapnia jaja w proszku, płatki owsiane, cynamon, kakao)

Naleśniki (2szt)

1szt. z serem

1szt. z dżemem

CIASTO: (mąka pszenna, mleko 3,2%, jajka, woda,)

Nadzienie: (twaróg biały , miód, śmietana 18% z mleka)

 

Herbata z cytryną

(herbata, cytryna , cukier 10gr/100ml)    (200ml)

Potrawy przygotowywane bez użycia glutaminianu sodu, dodatków chemicznych, sztucznych barwników, Koncentratów spożywczych. Potrawy smażone na oleju rzepakowym. W potrawach mogą się znaleźć: pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, bazylia, oregano, czosnek, tymianek. W potrawach znajduję się nie więcej niż 5 g soli i 22 g cukru na dzień dla jednej osoby.

Produkty w jadłospisie, które są alergenami są pogrubione i podkreślone.

 

ALERGENY: 1 gluten , 2 laktoza , 3 seler,  4 jaja , 5 sezam, 6 orzechy . Alergeny są podkreślone.